Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/inc/inc_database.php on line 83

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/inc/inc_database.php on line 83
Vijesti | 9. maj
> Pocetna > Vijesti
Aug
31
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
ponedjeljak, 04.9.2017. godine je prvi  nastavni dan u školskoj 2017/2018godini Učenici trebaju doći u školu po slijedećem rasporedu: 

  

od  9,00 sati  učenici III, IV, V, VI, VII, VIII i IX razreda /učenici će biti u školi do 9,45 sati/; 

od 12,00 sati  učenici  II razreda /učenici će biti u školi i prisustvovati svečanosti prijema prvačića do 13,05 sati/; 

 

Svečani prijem za učenike prvog razreda  i njihove roditelje počinje u 12,00 sati u holu škole.  

 

Od utorka, 05.9.2017. godine redovna nastava će se odvijati po slijedećem rasporedu smjena: 

učenici  IIIII 1,  IV, V, VI, VII, VIII i IX  razred će pohađati nastavu u prvoj smjeni od 8,00 sati , a učenici   1, I 2 i III 2  će pohađati nastavu međusmjeni Periodična promjena smjena /dvije sedmice/ se odnosi na I, II i III razred.   

 

Sve potrebne informacije u vezi nove školske godine i  načinu organizacije nastave  učenici će dobiti od razrednika i predmetnih nastavnika.  

 

 

Podsjećamo da je  petak, 01.9.2017. godine neradni i nenastavni dan zbog obilježavanja vjerskog praznika Kurban-bajrama.   

 

Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene bajramske čestitke    BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! 

  

SVIM UČENICIMA I RODITELJIMA ŽELIMO SRETNU I USPJEŠNU NOVU  ŠKOLSKU GODINU!           

 

Tags -
Aug
14
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
 Učenici upućeni na popravni ispit u avgustovskom roku dužni su se obratiti u školu u utorak, 22.8.2017. godine predmetnim nastavnicima radi dogovora oko priprema za polaganje popravnog ispita. U utorak, 22.8.2017. i srijedu, 23.8.2017. godine bit će održana instruktivna nastava za učenike upućene na popravni ispit.

Obavještavaju se učenici upućeni na popravni ispit u avgustovskom ispitnom roku da je planirano vrijeme održavanja popravnih ispita od četvrtka, 24.8.2017. godine do ponedjeljka, 28.8.2017. godine prema rasporedu koji će biti naknadno utvrđen i objavljen.

Podsjećamo učenike da su obavezni izvršiti prijavu ispita za pristupanje popravnom ispitu u avgustovskom roku kod sekretara škole.

Tags -
Jun
21
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
Spisak udžbenika koje će koristiti učenici JU Osnovne škole "9. maj" u  školskoj 2017/2018. godini možete pogledati


Za fiziku u VII razredu će se koristiti udžbenik od Hasnije Muratović i Nade Gabele, izdavačka kuća Grafex Mostar.
Tags -
Maj
21
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
U periodu od 15. 5. - 18. 5. 2017. godine učenici četvrtog razreda su zajedno sa svojim učiteljicama Zumrom Halebić, Elvedinom Kustura i učiteljem Muhamedom Jelačić boravili u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova. Ciljevi i zadaci Škole u prirodi realizirani su kroz učenje, druženje, igru, zabavu i odmor.

Lijepe uspomene, nova znanja, prijateljstva, tople i nježne emocije su ono što ćemo zauvijek pamtiti i osjećati kroz ovo naše četverodnevno druženje.

 

Tags -
Maj
13
2017
Rank
Član: admin
Vijesti

Naša škola, 09.05.2017., obilježila je svoj 122. rođendan. Tom prilikom je upriličen niz aktivnosti s ciljem obilježavanja ovog svečanog dana.

Dan prije, 8.5.2017., upriličen je turnir u malom fudbalu „Majski susreti“ u sportskoj dvorani „Mirind“ gdje je naša škola ugostila 5 škola, sa naše i općine Ilidža te ekipu iz zavoda „Resnik“.

Svečarski su uređeni vrt ispred školskog objekta kao i sam objekat škole. Škola je ukrašena prelijepim radovima naših učenika koji su sa svojim nastavnicama i nastavnicama marljivo radili cijelu školsku godinu. Takođe su izloženi brojni projekti koji su se sprovodili unutar škole kao i u saradnji sa drugim školama, institucijama i NVO. 

Tags -
Apr
08
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
Sedamnaest učenika naše škole su u četvrtak, 6.4.2017. godine u 12,30h učestvovali u matematičkom izazovu “Klokan matematičar 2017”. Izazov je u isto vrijeme organizovan u osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine. Svi učenici su istovremeno radili zadatke iz svoje kategorije.
Klokan Matematičar bez granica (Kangourou sans Frontieres) je međunarodna nezavisna inicijativa čiji zadatak je da organizuje jednom godišnje izazov sa osnovnim ciljem da promoviše matematiku među mladim ljudima u cijelom svijetu. Izazov je i zabavan i poučan i smatra se vrhunskom obrazovnom aktivnošću. Izazov Klokan matematičar se organizuje širom svijeta uz učešće oko 2,5 miliona učenika. Organizuje se svake godine, u svakoj zemlji određenog dana, u drugoj polovini trećeg i početkom četvrtog mjeseca u godini. Ovo je prvi put da se Klokan matematičar organizovao u Bosni i Hercegovini.
Koordinator takmičenja za našu školu je nastavnica Fejzić Hajra.

Fotografije možete pogledati na fb stranici škole.

Tags -
Mar
21
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom,  grupa učenika petog razreda naše škole sa učenicima Zavoda “Mjedenica”  i OŠ “Edhem Mulabdić”  je sudjelovala u edukativnoj radionici “Svi smo različiti, a jednako važni”. Lamija, Danis, Amina i Amer zajedno sa ostalim učenicima aktivno su učestvovali u obilježavanju ovog značajnog datuma i poslali su poruku “Moj glas se čuje!” te ukazali na važnost prihvatanja drugog i drugačijeg. Nošenjem šarenih čarapa svi učesnici ovog događaja pružili su podršku osobama  s Down sindromom u ostvarivanju njihovih prava. 
Tags -
Mar
16
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
Latif Moćević, BH kantautor i operski pjevač, u sklopu svoje školske turneje pod nazivom „Hvala, mama“, posjetio je i našu školu. Sa učenicima i učenicama I-V razreda naše škole održao je dvije muzičke radionice. Učenici su pjevali i igrali, a pored toga, učenici su naučili i pjesmu "Vjeverica" na znakovnom jeziku, jeziku osoba oštećenog sluha. Naš gost, Latif Moćević, kao finale ovog trodnevnog projekta, priredio je koncert sa učenicima u utorak 07.03.2017. Koncertu su prisustvovali učenici I-VI razreda.  Učenici su na poklon dobili CD sa pjesmama sa Latifovog novog albuma „Hvala, mama“.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1242363265860362&id=324195377677160

Tags -
Mar
15
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
U OŠ „Hilmi ef. Šarić“ u Tarčinu, 09.03.2017. godine, održano je općinsko takmičenje iz matematike za općinu Hadžići i Trnovo. Učešće su uzele škole OŠ „9. maj“ Pazarić, OŠ „Zaim Kolar“ Trnovo, OŠ „Hadžići“ Hadžići, OŠ „6. mart“ Hadžići te ovogodišnji domaćini OŠ „Hilmi ef. Šarić“ Tarčin. Takmičili su se učenici VII, VIII i IX razreda. Naši učenici su ostvarili zapažene rezultate i tako ukupno osvojili 2. mjesto ekipno. Naši učenici: Hava Lihovac-VII razred (3. rang), Kazazović Amina-VIII razred (1. rang) i Emir Duvnjak-VIII razred (2. rang) plasirali su se na kantonalno takmičenje iz matematike. Učenike su pripremale nastavnice Aida Kovačević i Hajra Fejzić.

Čestitamo učenicima i nastavnicama želimo im uspjeh na kantonalnom takmičenju.

Tags -
Mar
07
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
U petak, 3.3.217. godine održana je promocija knjige "Hadžićka toponimija" autora Vahida Alađuza u Multimedijalnoj sali Hadžići. Organizator skupa je bio općinski načelnik Hamdo Ejubović. Ovoj promociji su prisustvovali učenici VIII2 odjeljenja: Faris Zukić, Adisa Abazović i Damir Korjenić sa nastavnicom Historije Medihom Biber. Promociji su prisustvovali direktor skole, socijlna radnica i bibliotekar. Autor Vahid Alađuz je svim posjetiocima poklonio po jedan primjer knjige. Promocija je protekla u toploj atmosferi i u sali ispunjenoj do posljednjeg mjesta.

Tags -
Feb
27
2017
Rank
Član: admin
Vijesti

Na adresi e-dnevnik.edu.ba/account/CodeRegistration, u polje za unos koda unesite dobijeni kod i ako je kod validan dobit ćete formu za unos svog maila i lozinke. Lozinku sami određujete. Nakon toga ćete na unesenu mail adresu dobiti mail za potvrdu računa.

Email koji ste unijeli bit će vaše korisničko ime. Dakle, na sistem e-dnevnik.edu.ba prijavljujete se sa svojim emailom i lozinkom koju ste sebi odredili.
Tags -
Jan
14
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
U petak, 13.1.2017. godine, kroz projekat  “Volontiranje je cool”, nekoliko učenika u pratnji nastavnica Emine  Rahmanović i Sanele Fatić su posjetili Zavod Pazarić. Cilj posjete je bio učiniti dan posebnim, lijepim i korisnicima Zavoda u druženju kroz art sadržaje sa učenicima.
Cilj je sigurno ispunjen što pokazuju i fotografije.

Uz boje i slatkiše svi su uživali. 

Tags -
Jan
10
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
Larisa Jahić, nastavnica engleskog jezika u našoj školi, je nominovana za nagradu Pearson ELT Teacher Award za oblast Evrope i Centralne Azije. Klikom na VOTE glasate za nastavnicu, a glavna nagrada je 20 tablet uređaja za školu sa instaliranim edukativnim programima za učenje engleskog jezika!

Glasati možete do 17. januara!


http://woobox.com/h8dx9m/gallery/Rvh5hF6Jt9Q

Tags -
Jan
09
2017
Rank
Član: admin
Vijesti
U petak, 30.12.2016. godine naša škola je izvršila promociju kompanije BH TELECOM d.d. Sarajevo. Učenici i nastavnici područne škole u Lokvama su svečano obilježili Dan dječije radosti. Uz pjesmu, recitacije i ugodno druženje učenici su uspješno završili prvo polugodište školske 2016/2017.godine.

 
Tags -
Jan
04
2017
Rank
Član: admin
Add-ons
U sklopu projekta ”VOLONTIRANJE JE COOL“ naša škola je realizovala još dvije aktivnosti:

Prva aktivnost: MOJ GRAD - NEKAD I SAD

U okviru  ovog projekta učenici su sami pronašli informacije o gradskim institucijama, prikupili su sjećanja starijih ljudi o nastanku i razvoju nekih institucija.

Cilj: osvijestiti mlade o povijesti, trenutnom, ali i budućem razvoju grada ili općine.

 

Tags -
Dec
27
2016
Rank
Član: admin
Vijesti
U periodu od 23.12. do 27. 12. 2016. godine održalo se video takmičenje u okviru projekta "Reci ne vršnjačkom nasilju" koje realizira Centar za razvoj omladinskog aktivizma. Pobjednici ovog takmičenja su učenici naše škole koji su osvojili najviše lajkova, ukupno 433 i nagradu Laserski multifunkcionalni uređaj.

Učenici koji su učestvovali u ovom projektu su: Aldijana Hasić, Enisa Lihovac, Berina Smajlović, Adna Abazović, Adisa Abazović, Ajla Sušić, Adelina Lihovac, Ena Džinić , Amina Katkić, Emina Kadrić, Lamija Čomor, Ajla Mehović, Enis Bužo, Nedim Tufo i Faris Zukić uz pomoć stručnih saradnica Lejle Fejzić i Arnese Hujić.

Hvala uposlenicima i učenicima koji su podržali učenike u takmičenju.

Tags -
Stranica 1/15 1 2 3 4 > >> >|
Mudre izreke

Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava.

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojima.

Pametni ljudi dopuštaju svojoj djeci da ponekad i pogriješe.

Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava.

Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga!

Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga!

Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga!

Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!

Što pametnija glava, to lakše leđima.

Korisnik
Vozdra Gost
IP-Adresa: 54.163.209.109

Username
Password