Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/inc/inc_database.php on line 83

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/inc/inc_database.php on line 83
Dan škole | Vijesti | 9. maj
> Pocetna > Vijesti > Vijesti > Dan škole
Dan škole
Datum 13/05/2017 19:19  Član admin  Posjete 607  Jezik Global

Naša škola, 09.05.2017., obilježila je svoj 122. rođendan. Tom prilikom je upriličen niz aktivnosti s ciljem obilježavanja ovog svečanog dana.

Dan prije, 8.5.2017., upriličen je turnir u malom fudbalu „Majski susreti“ u sportskoj dvorani „Mirind“ gdje je naša škola ugostila 5 škola, sa naše i općine Ilidža te ekipu iz zavoda „Resnik“.

Svečarski su uređeni vrt ispred školskog objekta kao i sam objekat škole. Škola je ukrašena prelijepim radovima naših učenika koji su sa svojim nastavnicama i nastavnicama marljivo radili cijelu školsku godinu. Takođe su izloženi brojni projekti koji su se sprovodili unutar škole kao i u saradnji sa drugim školama, institucijama i NVO. Na sami rođendan naše škole, sa početkom u 14h, upriličena je prigodna priredba na kojoj su se predstavili učenici i uposlenici naše škole. Nakon himne BiH, te neizostavnog sjećanja na šehide i poginule borce poginule tokom agresije,'92-'95., prisutnim se obratio direktor škole prof. Edin Kazazović koji je ukratko predstavio rad škole u ovoj školskoj godini. Nakon toga, počela je priredba. Nizali su se igrokazi, recitacije, hor, ples, ritmika dok su sevdalinka i folklor izvedeni uz muzičku pratnju naših učenika na klavijaturama. Brojne zvanice, gosti, roditelji kao i učenici, uživali su u programu, a neizostavni gosti-učesnici na priredbi bili su štićenici Zavoda Pazarić

U sklopu obilježavanja dana škole, održana je i kreativna radionica „Za rođendan mojoj školi“ u sklopu projekta „Razvoj i jačanje jezičkih, matematičkih i socijalnih kompetencija kod djece osnovnoškolskog uzrasta“, a koji podržava Federalno ministarstvo za obrazovanje i nauku.

Rođendan naše škole je i termin promocije školskog lista „Đulistan“ i to njegovog 26. broja.

Nakon samog programa, gosti su se mogli počastiti na svečanoj zakusci na kojoj su se, pored dijela koji je organizovala škola, predstavili i roditelji u sklopu „Roditeljskog kutka tradicionalne hrane“ koji se priprema već godinama.

 Na kraju, možemo reći da smo svi zajedno proveli nekoliko sati kvalitetnog vremena uživajući u predstavljanju naših učenika i dobrom društvu.

Sretan ti rođendan, školo!!!


 Fotografije pogledajte na našoj fb stranici.

Mudre izreke

Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava.

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojima.

Pametni ljudi dopuštaju svojoj djeci da ponekad i pogriješe.

Veseo čovjek je kao sunce; kud god ide osvjetljava.

Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je - izbjegavajte ga!

Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je - naučite ga!

Tko zna, a ne zna da zna, spava - probudite ga!

Tko zna i zna da zna, mudar je - slijedite ga!

Što pametnija glava, to lakše leđima.

Korisnik
Vozdra Gost
IP-Adresa: 54.163.209.109

Username
Password